Sådan tjekker du mobildækning

4109

Tjek mobilsignalDet har stor indflydelse på vores dagligdag, at vi har optimal dækning og god signalstyrke på vores mobiler. Vi bruger dem til at kommunikere, til at købe og sælge, til spil, underholdning og praktiske formål.

Er du plaget af langsomt internet på mobilen, eller vil du sikre dig, at du får den bedst mulige dækning, kan du læse med her og få svar på, hvordan du kan tjekke mobildækningen.

Derfor skal du tjekke dækningen på din mobil

Det har stor indvirkning på din dagligdag derhjemme, hvis du er plaget af dårligt signal. Du kan opleve, at det er vanskeligt at anvende mobilen i bestemte rum, eller du kan være generet af dårlig lyd og nedsat hastighed.

Alle og enhver har mulighed for at tjekke mobildækningen omkring deres bopæl. Det tager kun få minutter, og det kan betyde, at du sparer tid og energi på lang sigt, når du skal vælge ny mobiludbyder. Når du er opmærksom på de elementer, der kan have indflydelse på ringe signal, har du de bedste værktøjer til at skabe løsninger, der kan forbedre signalet.

Der er flere fordele ved at undersøge dækningen i dit boligområde:

  • Du sparer energi og mentale ressourcer i fremtiden
  • Du kan spare penge på lang sigt
  • Du får den bedste anvendelse af din mobil


Det tager kort tid at tjekke dækningen, og det kan enten gøres på hjemmesider eller direkte fra din iPhone eller Android mobil.

Mobildækning – Sådan gør du

På nettet kan du gå ind på Mastedatabasen.dk eller se oversigt med kort her og få indblik i, hvor der findes master i dit område. Det er både antallet af master og deres placeringer, som har indflydelse på dækningen.

Den store fordel ved disse sider er, at de tager højde for, om der er skovområder nær din bopæl, eller om dit hjem er placeret i en dal eller på en bakketop. Disse forhold vil forringe mobildækningen.

Det er en god idé at starte med at danne dig et lokalt overblik over signalstyrken. Du kan også forhøre dig hos naboer, om de har problemer med dækningen.

Når du har viden om, hvorvidt signalet er stærkt eller svagt i området, kan du bruge din mobil til at fortælle dig om styrken. Både iPhones og Android er udstyret med programmer, som kan vise signalstyrken i dBm. Des tættere søgeresultatet er på 0, des stærkere er signalet.

Vær opmærksom på de mange årsager til dårligt signal

Har du forringet signal, kan det både skyldes forhold hos dig, som det kan være forhold hos din mobiludbyder, der er kerneproblemet.

Forholdene hos dig kan f.eks. være, hvis du bor i et hjem med kraftige betonvægge, der hæmmer signalet. En ældre mobiltelefon med 2G teknologi kan desuden have svært ved at modtage frekvenserne fra 4G netværk, der leverer hurtige hastigheder. Der kommer konstant nye mobiler til på markedet, og dette udfordrer mobilnettene og leverandørerne, der skal sikre mobildækningen i hele landet.

I Danmarks største byer findes master med 3G og 4G teknologi, som er de nyeste netværk. Overvejer du at skifte mobil, kan det svare sig at se på, hvilken model der vil være optimal i forhold til mobildækningen i dit boligområde.