Nye trends indenfor indretning 2024

2364

Har du lyst til at være up to date med, hvad der er in i 2024? Så har vi samlet nogle af de markante trends, der spiller en rolle dette år. Vi kommer ind på farvepaletten og de materialer, der præger tiden lige nu samt hvilket tilbehør du kan supplere med for at få din bolig opdateret – og så har vi en vigtig overvejelse du skal gøre dig!

Møbler med naturens farve-palet

boligindretningI 2024 er der ikke så meget spræl på farverne, som vi har set de tidligere år. Det er meget naturens farver og især jordfarver, der præger farveskalaen. Det er som om, vi søger tilbage mod noget oprindeligt og autentisk i denne tid, hvor verden er delvist sat i stå og vi må vende blikket indad i langt højere grad. Det er pudder, terrakotta, beige og brun der er in, når vi taler indretning af hjemmet i 2024. Vil du gerne have flere farver ind i dit hjem, så tænk i farver som brændt orange, okker og støvet grøn. De giver farve uden at bryde med naturens stille farver.

Naturens skønne materialer

Der er også bud efter naturens materialer i denne tid. Møbler i træ tegner billedet. Det kan både være lyst og mørkt træ og gerne en kombination, så det ikke bliver for ensartet, men får et mere varieret udtryk. Du kan altså sagtens have et mørkt spisebord med lyse stole omkring eller omvendt. Så drop den tidligere tanke om, at træet i stuen skal være enten lyst eller mørkt. Spillet i træets forskellige farver og sorter er med til at give liv og personlighed til boligen. På gulvet kan du lægge løse tæpper af uld enten som en neutral baggrund for stuens møbler eller som udsmykning. Det fås virkelig flotte tæpper med motiver, der virker som et billede på gulvet.

Sorte markante linjer

Nu lyder det som om det hele skal tage udgangspunkt i naturen. Men der er altid brug for kontraster for at skabe liv i en indretning og for at gøre den interessant. Som kontrast til naturfarverne og -materialerne, ser vi derfor tynde sorte linjer. Det kan være et billede med et motiv, der udelukkende består af sorte linjer. Det kan være sorte metallamper med tynde sorte stativer. Det kan være små borde og stole med sorte tynde ben. De markante men tynde linjer i sort bryder fint med de store flader i beige, terrakotta og brunlige nuancer.

Glas, glas, glas

En anden kontrast til de rolige varme farver og træet er glas. For at få lethed ind i din bolig, når nu farverne og materialerne hører til i den rolige og måske til tider lidt tunge ende, kan du for eksempel vælge et sofabord af glas. Eller du kan supplere med vaser og kander i glas. Alt i glas er in også kopper og tallerkner. Det ser superflot ud at dække op med service af glas på et solidt træbord. Det skaber en meget fin kontrast. Glasset må gerne have sarte farver, der giver liv uden at være for dominerende i rummet. Det er ikke meningen, at glasset skal stå meget frem, det skal snarere give en subtil men stor kontrast til det solide træ og jordfarverne.

Komfort og hygge i indretningen

Der er også en anden ting, der spiller en stor rolle i 2024, du skal nemlig ikke kun tænke indretning, som noget der skal se godt ud – den skal være god at være i. Velvære er højt på listen og det betyder, at det er in med afslappede møbler, der er komfortable og giver hygge til stuen. Det er ikke in kun at have øje for om møbler og tilbehør har de rette farver og mærker. Du skal tænke på, om din bolig er indbydende for kroppen og sanserne. Kan man slappe af? Er der en hyggelig stemning? Det er vigtige overvejelser i 2024.