Få hjælp fra Skadeservice, når det gælder

2086

skadeservice og vandskade

 

Tryghed i hjemmet er noget af det vigtigste, men den tryghed kan trues, når hjemmet bliver beskadiget. Det kan være en enorm stressfaktor at have noget, der er i udu eller bliver skadet af udefrakommende kræfter.

Heldigvis er der hjælp at hente. Her i artiklen kan du læse om, hvad du skal gøre, når der opstår skader på boligen.

Alvorlige skader på boligen

Alvorlige skader på din bolig kan f.eks. vise sig som vandskader efter kraftigt regnskyl, brandskader eller stormskader, foruden skader efter indbrud. Uanset hvad, så er det aldrig rart at vide, at en del af huset er i stykker. I sådanne tilfælde gælder det om at få hjælp hurtigst muligt.

Tilkald skadeservice så snart, du opdager skaderne. Visse typer af skader kan brede sig og blive værre, jo længere tid, der går, så tøv ikke med at få hjælp. Det er bedre for både dig og din bolig at få skaden ordnet med det samme.

Skader på interiør

Skader på interiør, som hverken du eller dine gæster har været årsag til, kræver ofte, at du kontakter en reparatør og evt. dit forsikringsselskab. Alt efter, hvad der er tale om, har du muligvis en forsikring, der gælder.

Hvis skader på interiør er forårsaget af vandskader i forbindelse med oversvømmelse eller et utæt tag, skal du have fat i dit forsikringsselskab. Er huset nyt, bør du se din købskontrakt igennem og finde ud af, hvem du skal have fat i – i så fald kan der nemlig være tale om et kontraktbrud eller manglende oplysninger, du har været berettiget til.

Hjælp til pleje af have og facade (samt tag)

Selvom pleje af have og facade oftest ikke omtales som skader, kan planter som klatreplanter faktisk ødelægge din mur. Det er godt at forebygge skader ved at holde din have og husets facade vedlige, og det kan sommetider kræve, at du kontakter en ekspert.

Sørg for at holde din bolig vedlige både inden- og udenfor. Har du en fliseterrasse, skal den også renses indimellem. Det samme skal dine tagrender – bliver de overfyldte, kan det resultere i oversvømmelse, eller at de bryder sammen.

Det er sidst, men ikke mindst en rigtig god idé at se på dit tag indimellem. Har du et ældre hus, kan det være, du snart skal have skiftet taget. Et gammelt tag kan være svækket eller hullet, og hvis du har mistanke om dét, skal du have fat i en specialist. En sådan renovering kan koste mange penge, men renoveringen vil sandsynligvis tjene sig selv hjem på sigt. Meget af varmen går nemlig til spilde, hvis taget ikke er tæt og ordentligt isoleret. Derfor betaler det sig at gøre noget ved det.