salg af bolig klargøring

4132

salg af hus klargøringHvis du ønsker at sælge din bolig, er der en del, du kan gøre for, at den tager sig mest mulig indbydende ud, når købere kommer og kigger. Ud over det udvendige – at sørge for at have, stakitter, husmurer, vinduer osv. ser velholdte ud – er der også en del du kan gøre med selve indretningen af huset. Her kommer vi ind på nogle af de tiltag, du kan gribe til indretningsmæssigt for at få solgt din bolig hurtigt og til en god pris.

Hjælp køberen på vej

Det er naturligvis vidt forskelligt, hvad vi mennesker synes, er en god indretning. Nogle kan lide lyse rum og bare vægge, der udstråler plads og enkelhed, andre foretrækker at omgive sig med varme farver og mange ting, som de synes spreder hygge. Men når man som køber kommer til et potentielt nyt hjem, er det vigtigt, at man kan forestille sig, hvordan rummene vil se ud med ens egne ting. Det kan man hjælpe på vej som sælger ved at have en overskuelig og forholdsvis neutral indretning.

Ryd op

Derfor er det vigtigt, at du får ryddet op i krogene og de steder, hvor det ellers er muligt. Har du f.eks. mange jakker og frakker hængende i entreen og sko, der står på gulvet, så få sorteret ud i overtøjet og ryd skoene af vejen. Det kan godt være, at I bruger det hele, fordi I er mange mennesker, men det giver et rodet indtryk, når køber kommer ind, hvis entreen er fyldt op med ting. Er du en af dem, der rydder op ved at lave ”bunker” rundt omkring – papirpunker, avisbunker, tøjbunker – så er det ikke godt nok, når køberen kommer på besøg. Få bunkerne helt af vejen i stedet. Ryd også op på ungernes værelser selvom det til tider føles omsonst. Et ryddeligt indtryk gavner dit salg.

”Tynd” ud

Når du har ryddet op så er det tid til at ”tynde” ud i møbler og nips. Mange af de ting vi har betyder noget for os – siger noget om, hvem vi er og får os til at føle os godt tilpas – men de gavner ikke nødvendigvis i en salgssituation. Mange købere kan nemlig have svært ved at se bort fra en meget personlig og måske anderledes indretning. Overvej derfor, om der er nogle af dine ting og møbler, der tager unødvendigt meget fokus i rummene – så man ser dem fremfor at forhold sig til rummets muligheder. Har du mange potteplanter i vindueskarmen og gardiner der går ind over ruden tager begge dele lyset i rummet og får vinduet til at se mindre ud. Tag eventuelt gardinerne ned og fjern nogle af planterne. Det vil gøre rummet lysere og vil virke mere indbydende på langt de fleste købere.

Undgå ”bare” rum

Er du modsat en der bor meget spartansk, eller hvis du er flyttet fra huset, kan det være en fordel at lade nogle møbler stå eller sætte nogle ekstra møbler og ting ind i rummene. Hvis et rum virker bart virker det heller ikke så tiltalende. Sæt et par blomster i vinduerne og placer nogle store planter i stuen, det fylder og hygger. Sørg for, at der er et par puder i sofaen og nogle pynteting her og der. Det er også vigtigt, at der er billeder på væggene – det behøver ikke være ret mange for at skabe en følelse af liv.

Få velvalgte ting

Det vil sige, at du skal kigge på dine rum med et kritisk blik og enten fjerne eller tilføre ting alt efter behov. Fjern de møbler mm. der tager fokus fra selve rummet. Du skal få rummet til at tage sig så stort og lyst ud som muligt, men samtidigt ikke gøre det bart. Vælg nogle enkelte pynteting og de møbler, som du synes er mest præsentable. Placer møblerne naturligt i rummet og lad nogle enkelte pynteting stå fremme. Få og velvalgte genstande giver et overskueligt og enkelt indtryk uden at tømme rummet for liv.

Farver

Farverne i rummene betyder naturligvis også meget. Hvis du er en, der elsker stærke farver og derfor har malet alle dine rum i kraftige nuancer, så har mange svært ved at forestille sig, hvordan rummene ser ud i en anden mere neutral farveskala. Det gør måske, at de fravælger din bolig fremfor en anden. Derfor kan det godt betale sig at male dine rum i neutrale nuancer, der igen giver plads til at køberne kan forestille sig sine egne ting i rummet.