Sælg boligen lettere med et højt energimærke

1485

Når boligen skal sælges, er Energimærkningen yderst vigtig her i 2024.

energimærkning af bolig hvordanMange boligsøgende vælger rent faktisk en høj energimærkning som et kriterie i deres søgninger og fravælger ganske enkelt boliger, der ikke er energioptimerede.

De fleste solgte boliger i øjeblikket ligger fra E og op til A.

Alle de energislugende boliger, som ikke er er efterisolerede og har fået skifte varmekilde, ja dem gider ingen flytte ind i – medmindre de er meget billige.

I dag er energimærket faktisk vigtigere end de fleste tillægger det værdi.

En bolig med C energimærke får en særlig plads i mandens hjerte kontra en med energimærke F.

Grunden er simpel nok, manden ved udmærket godt hvem, det er der ender med at skulle efterisolerer loft og kælder med ubehagelig kradsende isolering og han ved også godt, det bliver ham, der skal rode med en ny varmekilde.

Han er fuldstændigt lige så doven som du er – og derfor vil han helst vælge en bolig med mindst C energimærke, for så er alt det der energihalløj ordnet.

Hvad ser energikonsulenten på?

Når et energimærke bliver til, er det en energikonsulent, der besøger boligen og gennemgår den.

Her ses bl.a. på:

  • Isolering af ydervægge, er de 100 mm eller 200 og er det nedfaldet?
  • Isolering af loft
  • Typer af energiruder i boligen – er det med 3 lags energigals?
  • Er der tilbygninger uden radiatorer? Er der fjernvarme, træpillefyr, oliefyr, elvarme eller?

Energirapporten sørger med andre ord for at der laves et komplet overblik over boligens energitilstand nu og hvad det vil koste at energioptimerer de sideste muligheder i boligen.

Det er med andre ord en drejebog til den nye købere, hvis de er interesserede i at energioptimerer på boligen. De kan i rapporten se hvad hver enkelte forbedring ca. vil koste og hvor lang tid der vil gå før forbedringen er tilbagebetalt via besparelsen.

Sørg for de lette energioptimering er er klaret før Energimærkning

Det vil Kun være en kæmpe fordel mht. hussalg, at du selv sørger for at lave de letteste energioptimering p boligen før I får boligen energimærket.

Efterisolering af loftet med 400 mm isolering i alt, er nemt og billigt – det kan nemt få husets samlede Energimærke til at gå fra F til E og det kan gøre boligen langt lettere at sælge.

Mangler der en radiator i en til bygning, jamen hvis rørføringen er der, så sæt den dog op og få det op plads, så I kan få et C mærke på energimærket frem for F.

Det koster sjælden t ret meget at få de sidste små ting på plads og det er nu I skal gøre det.

Alt andet skal også spille

Et godt energimærke er jo kun en detalje kontra alt det andet.

Energimærket indgår i de flestes søgninger og med en god mærkning, kommer jeres bolig MED i langt flere søgninger, men det hjælper jo ikke noget, hvis det I præsenterer ligner noget fra en gyserfilm.

En høj energimærkning får kun jeres bolig med i søgningerne, selve boligen og den oplevelse dem der beser den får, ja det skal stadigvæk spille.

Sørg for alle vægge er nymalede – 70% af alle, der søger ny bolig, vælge ren bolig, der står i en så høj stand, at de ikke skal gøre andet end at flytte møblerne ind.

De sidste 30% er på udkig efter en bolig, der i teorien koster mere end de har råd til og derfor er de villige til selv at sørge for , der bliver malet m.m.

Men langt de fleste familier gider ikke overtage en hus, hvor de skal til at skifte gulve og male – Derfor skal du sørge for alt den slags ER ordnet, hvis du vil have et hurtigt salg uden afslag i prisen.