Jordvarmeanlæg

1543

Gasfyret er blevet for dyrt og træpillerne er også pænt hampre i prisen – Der er derfor kun en løsning til bage, som kan blive billig og det er en varmepumpe i kombination med solceller.

Varmepumpe nu og solceller senere

JordvarmeanlægSkiftet over til en luft til vand varmepumpe er bestemt ikke billigt, det koster omkring 125.000. Det kan være billigere – helt ned til 65.000, men det kan sagtens også være dyrere og helt op til 130.000.

Nuvel, det afhænger naturligvis af, hvilket mærke du vælger af varmepump, hvordan din bolig er isoleret / hvor stor den er og med andre ord, hvor egnet den egentlig er til, at få installeret varmepumpe.

Få hjælp til at vælge størrelsen på på varmepumpen

Det er ikke en god ide, at kaste sig ud i at finde noget billigt i en webshop uden nogen som helst rådgivning.
Du kan sagtens købe en fin velfungerende varmepumpe go få den installeret for 35.000, meeen er det nu også den med korrekt kapacitet til din bolig?

Vælger du en alt for stor varmepumpe, vil den hele tiden tænde og slukke og det gør den mindre effektiv og slider på den, så den måske kun holder 15 år – kontra 30 år.

Vælger du en alt for lille varmepumpe, vil den konstant hamre igennem og have svært ved at følge med.

Du skal have en varmepumpe, der passer

Enrgi.dk kan du se et skema hvor det er let at gennemskue hvor stor kWh varmepumpe du skal vælge alt efter hvor gammelt og hvor isoleret din bolig er.

Der får du et godt grundlagt for at vælge en rigtig kapacitet på pumpen.

Du får forskellige vurderinger, når du anmoder om tilbud

Du kan sagtens opleve at få et tilbud på et nyt jordvarmeanlæg med en 9 kW pumpe og få et til bud fra en anden leverandør, hvor de forslår en på 12 kW.

Spørger du dem der har haft varmepumpe de sidste 10 år, vil de alle anbefale, at du vælger en lille varmepumpe kontra en stor.

Grunden er faktisk ret simpel, en varmepumpe, der er lige i underkanten, den vil hele tiden vær i sving og yde maksimalt, så COP og SCOP værdierne er super høje.

En alt for stor varmepumpe, vil tænde og slukke hele tiden og det får Cop værdien til at falde – overkapacitet er ikke lig med mere besparelse, tvært imod.

Det er derfor vigtigt, at få en varmepumpe,der passer til boligens energibehov og ikke mere.

Køb altid A+++

Det giver sig selv, naturligvis skal der vælges en varmepumpe, der har A+++ mærke.

Men er der nu også Så kæmpe forskel på en A+++ og en A++ (kun 2 ++)?

Nej, der er i praksis ikke voldsom stor forskel på, hvor meget de to pumper koster at drifte.

Driften koster med andre nor næsten det samme, men det gør indkøbet af varmepumpen bestem tikke.

En A+++ er langt dyrere end en med kun A++

Men ser du på de ukendte brands, kan du faktisk finde pumper der yder på niveau med de dyrere og til en langt lavere pris.

En af de billige varmepumper, som er både billige og populære er CopMax, som både har luft vand go luft luft varmepumper på programmet.

De er i en hæderlig kvalitet, selv strømkablerne er i en lækker kvalitet og man er som installatør ikke i tvivl om, at det er et produkt, der kan hamle op med de meget dyrere f.eks. Panasonic.