Italienske lamper hitter stort hos danskerne

2205

Italienske lamperValg af lamper kan være vanskeligt, da mulighederne er mange. Størrelsen af og diversiteten i udvalget sikrer naturligvis, at det indeholder noget for enhver smag, men det medvirker også til, at det kan være svært at vælge sine lamper.

I løbet af de seneste år er danskerne begyndt at få øjnene op for italienske lamper, som derfor kan ses i flere og flere danske hjem. Føler du, at du har brug for at prøve noget nyt, er det måske italienske lamper, du denne gang skal kaste din kærlighed over.

Hvorfor er italienske lamper populære?

Der er flere elementer, der har været afgørende for de italienske lampers store popularitet blandt danskerne. Det skyldes dog især ét kendetegn, som er meget gennemgående for alle italienske lamper; at de bliver designet helt ned til mindste detalje.

Beslutter du dig for at købe en italienske lampe fra et brand såsom f.eks. Nemo.dk, er du sikker på, at intet er overladt til tilfældighederne. Derimod er alt blevet designet ned til mindste detalje, hvilket omfatter alt lige fra ledning og udtag til selve lampen.

Man får derfor hurtigt et indtryk af, at der er blevet arbejdet på at skabe et gennemført design, hvor alle elementer er blevet inddraget i designprocessen. Derudover er de også meget unikke, da de endnu ikke er at finde i ethvert dansk hjem.

Mange italienske lamper er kunstneriske

Er du typen, der er vild med minimalisme, er det dog næppe de italienske lamper, du skal kaste din kærlighed over. De fleste lamper fra Italien er nemlig i højere grad blevet designet med kunstnerisk fokus, end at de skal have rene linjer og et minimalistisk look.

Derfor er det naturligvis heller ikke en type lampe, der kommer til at slå igennem hos alle i Danmark. Rigtig mange danskere sværger nemlig til den nordiske designfilosofi, hvor møbler og lamper gerne skal være skånet for unødige detaljer.

Det er ikke noget, der går specielt godt hånd i hånd med italienske lamper, der ofte er kunstneriske og unikke. Omvendt er det dog netop det, der er mange danskere, der finder så tiltalende ved dem, da de kan være med til at bryde deres ellers minimalistiske indretning.

Har du gjort dig tanker om at købe en kunstnerisk lampe fra Italien, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er alle modeller, der giver et lige godt lys. Der er nemlig flere af dem, der er så kunstnerisk designet, at der ikke har været nok fokus på at sikre, at de giver et godt lys.