Indretning af hjemmearbejdsplads

1237

Under coronaen blev mange virksomheder og offentlige institutioner tvunget til at lade medarbejderne arbejde hjemmefra, noget der dengang var mere usædvanligt end normalt her i Danmark.

Det har åbnet øjnene for både arbejdstagerne, der har været meget usikre på måden at arbejde på og i særdeleshed arbejdsgiverne, der har opdaget masser af fordele.

Sådan skal din arbejdsplads i hjemmet indrettes

hjemmearbejdspladsNår du arbejder hjemme på fuld tid, bør din hjemmearbejdsplads være i samme kvalitet som var du på din arbejdsplads.

Her er det arbejdsgiveren, der skal sørge for en ordentlig arbejdsplads.

Er hjemmearbejde kun et tilbud til medarbejderen, på ligger der ikke et krav om etablering af fuld arbejdsplads.

Naturligvis skal der stilles en computer tilrådighed, hvis arbejdet kræver det.

Skrivebord

Skrivebordet skal være mindst 90 cm dybt og gerne 180 bredt.
Er det ikke ret dybt, vil det være svært at arbejde med en ekstern skærm, da den vil komme for tæt på – her kan muligheden være et stativ til en bærbar pc, hvor skærmen dermed bliver den primære.

Bordet bær være stabilt, så det ikke rokker under arbejdet og det er en meget stor fordel med et hæve sænkebord, så du i løbet af dagen, kan komme op at stå.

Kontorstolen

Kontorstolen er meget vigtig for arbejdsstilling og hvordan du belaster din krop i løbet af dagen.

En forkert sidestilling kan give smerter i både nakke, arme, håndled og ryg m.m. På lang sigt kan en forkert stilling slide så kraftigt og forkert på kroppen, at det giver varige skader.

Indstilling af kontorstol

Kontorstolen bør have så mange indstillingsmuligheder som overhovedet muligt, des flere muligheder, des større sandsynlighed for at den kan tilpasses nøjagtigt til dine behov – og fremtidige behov.

Der bær være indstilling af:

  • Højde
  • Lændestøtte
  • Sædevinkel
  • Ryglæns højde
  • Armlæns højde og dybde
  • Justerbar lændepumpe

Belysning

Lyset er vigtigt for et godt arbejdsmiljø og du bør sørge for både direkte go indirekte lys.
Det direkte bruges, når der er mørkt og det indirekte f.eks. en lille lampe, benyttes når det er midt mellem lyst og mørkt.

Varme og ventilation

I din egen bolig er det ikke nødvendigt med etablering af ventilationsanlæg til varme og køl, her forventes at du kan skabe en balanceret temperatur og luftkvalitet ved at lufte ud og regulerer varmen.
Det kan naturligvis blive nødvendigt med køling et par uger om året, men det er ikke noget din arbejdsgiver skal sørge for (er der tvivl, så hør i fagforeningen)