Indret lejeboligen smart

3374

tip til indretning af lejlighedBor du i en slidt gammel lejebolig, som trænger til en make-over, så læs med her. Det er de færreste lejere, der har lyst til at bruge en masse penge på at forny boligen og faktisk må de slet ikke gøre det. Ikke uden udlejers tilladelse. Har man ikke udlejers tilladelse til at lave ændringer i boligen, kan udlejer kræve, at lejer reetablerer det hele, når vedkommende fraflytter boligen. Vi giver her råd til, hvordan man uden for meget besvær kan få sin lejebolig til at shine.

Indret dig smart i slidte rammer

// Skjul grimme slidte gulve med løse tæpper

Løse tæpper er ikke bare praktiske i forhold til at skjule ridser eller fjerne fokus fra grimme gulve. De er også med til at give et hjem personlighed og skabe hygge. Tæpper behøver ikke nødvendigvis placeres under et spisebord eller et sofabord. Det kan også placeres i et hjørne, som man laver til en hyggekrog.

// Planter og pynt

At bruge lækkert interiør i sin indretning, er den nemmeste måde at få en gammel slidt lejebolig til at shine på. Brug lækre tekstiler i form af et pænt badeforhæng, pæne håndklæder og viskestykker, og pynt med fint keramik. Brug grønne planter i fine krukker i grimme vindueskarme eller slidte kroge eller lav i stedet for den traditionelle billedvæg et billedhjørne. Et lille tip, hvis du vil undgå at lave for mange huller i væggene er at bruge masking tape, som er dobbeltsidet tape. Nolge typer kan holde helt op til 110 kg. Tapen kan blive din redning på et outdated badeværelse, hvor det er forbudt at bore huller i fliserne. Med den vægt, som tapen kan bære, kan man sagtens hænge nogle hylder eller et nyt spejl op. Udskifter du et gammelt badeværelsespejl med et nyt, skal du huske at gemme det gamle, som du skal montere igen ved udflytning, medmindre andet aftales med udlejer.

// Maling og greb

Et kedeligt gammelt indbygget skab eller køkken, kan få et helt nyt look ved blot at udskifte de gamle greb med nye. Gemmer du de gamle greb og monterer dem igen ved udflytning, så behøver du ikke din udlejers tilladelse til at udskifte grebene. En klat maling kan også gøre underværker, men har du ikke din udlejers tilladelse til at male skabe og køkkenelementer i en ny farve, kan det blive en besværlig affære at reetablerer det gamle ved udflytning.

Vil du shine din lejebolig op med en klat maling, er det en god idé at holde sig væggene. Du skal dog være opmærksom på, at væggene skal males over igen – så de har samme farve ved udflytning, som ved indflytning, men det kan meget vel være umagen værd. At male en eller flere vægge i en anden farve end hvid, kan virkelig være med til at give boligen en ansigtsløftningen og give hjemmet personlighed og kant. Da mørke farver kan være svære at male over, er det en god idé at holde sig til lyse nuancer.

Indret dig smart på lidt plads

Det er ikke kun standen på de ældre lejeboliger og lejers begrænsede muligheder for at renovere, der kan være en udfordring, når man vil indrette sig. Pladsen i mange ældre lejeboliger, særligt københavner-lejlighederne, er ofte også trang – enten i alle rum eller i centrale rum som køkken og badeværelse. Man må derfor være lidt kreativ, når man skal indrette sig i en lille 1 værelses eller 2 værelses lejlighed i Kbh

// Få rummene til at syne større

Hvis du gerne vil have nogle af rummene til at syne større, så er tricket at bruge store spejle på væggene. Der findes mange dekorative spejle, som du kan sætte op på væggen på samme måde, som du vil gøre med et maleri.

// Køb multifunktionelle møbler

Indret dit hjem med møbler, som kan udfylde flere funktioner. Det kan være et traditionelt møbel som en skammel, som også kan bruges som sofabord eller ekstra spisebordsstol, når man har gæster eller en sovesofa, der kan bruges som seng om natten og sofa om dagen. Det kan også være en seng med indbygget opbevaringsplads eller en reol med et indbygget skrivebord. Der findes efterhånden mange innovative multifunktionelle møbler, som er skabt med små hjem i tankerne.

 

Guiden her er udformet med hjælp fra www.flytte-hjemmefra.dk