Hvad kan man få af sengetøj i 2021?

1161

Skal soveværelset have et pift med nyt dejligt sengetøj? Det giver ligesom et løft til soveværelsets indretning, når der kommer nyt sengetøj til. Hvad enten det er klassisk hvidt sengetøj, sengetøj med et smukt mønster eller ensfarvet i en flot farve, som er in i tiden, giver det nyt liv til rummet. Vi bruger meget af vores tid i sengen, derfor er det vigtigt, at have lækkert sengetøj, der er til at ånde i, og som er blødt og komfortabelt mod huden. Her får du lidt at vide om de forskellige kvaliteter af sengetøj, som du kan få på markedet.

En del af soveværelsets indretning

sengetøj 2021Engang skulle sengetøjet gemmes væk under et sengetæppe. Det gør vi ikke helt så meget mere. Nu må sengetøjet gerne være så pænt i sig selv, at det kan ligge frit fremme på sengen. Der er heller ingen mere, der står og stryger eller ruller sengetøjet, det får lov at se ud som det gør efter vask og tørring. Men derfor er sengetøjet alligevel en vigtig del af soveværelses look. Det er vigtigt at have sengetøj, der passer ind i interiøret og stilen i soveværelset.

Sengetøj i bomuld

Det meste sengetøj fremstilles af bomuld. Bomuld er et materiale, der er køligt og blødt mod huden og som er slidstærkt, hvis det købes i en god kvalitet. Man kan også sagtens købe billigt sengetøj i bomuld, men det holder ikke nær så længe som den dyrere og mere tætvævet kvalitet. Indenfor bomuld kan man få sengetøj, der er vævet i en helt almindelig lærredsvævning. Men ofte vil sengetøj i en vis kvalitet være vævet i en satinvævning, som gør stoffet mere blødt og blankt. Det kan også være vævet i en damaskvævning som gør, at der dannes et mønster på overfladen bestående af blanke og mindre blanke områder, der danner en form for relief. Det vil ofte være sengetøj i en kraftig og virkelig god kvalitet, der er vævet i damask. Der henvises i dyrere sengetøj ofte til Egyptisk bomuld, som er en ekstra fin og blød variant. Boluldssengetøj tåler fra 60 til 90 grader i vaskemaskinen. Bomuld har dog den egenskab, at det suger væske til sig og holder på den.
Læs meget mere på Bedzzz.dk – Klik her

Miljørigtigt bomuldssengetøj

Mange mærker er efterhånden også OEKO-TEX 100 certificeret, hvilket vil sige at bomuldsstoffet er produceret, så det er fri for skadelige kemikalier. Bomuldsdyrkning er i forvejen det mest miljøbelastende inden for tekstilindustrien, så det er en rigtig god ide at gå efter de tekstiler, hvor der er tanke for at reducerer miljøbelastningen. En anden måde at tænke miljøbevidst på er ved at købe sengetøj, der er af virkelig god kvalitet og i et design, der er tidsløst. Så kan det holde i mange år og på den måde mindske dit forbrug af tekstiler, der skader miljøet.

Sengetøj af silke, bambus og hør

Man kan også få sengetøj i silke. Fordelen ved det er, at det er superlet og ikke suger fugten fra kroppen på samme måde som bomuld. Silke er antibakteriel, men tåler også kun 30 grader i vaskemaskinen. Som et meget blødt og lækkert alternativ til silke, kan man få sengetøj i bambus. Det er ligeledes temperaturregulerende og åndbart. Hørsengetøj er også en mulighed. Det er et virkelig lækkert materiale, der har en naturlig evne til at forskyde varme og derfor virker køligt mod huden. Et sengesæt af hør skal lige vaskes et par gange for at får den endelige blødhed. Der er altså gode alternativer til sengetøj af bomuld. Udvalget er bare ikke så stort, da det stadig er tekstiler af bomuld, der er billigst at fremstille og producere i store mængder.