Derfor er en ekstra bimåler en god investering f.eks. til sommerhuset

2120

Hvad er en bimåler?

El bimålerEn bimåler kan måle al den elektricitet, som bruges f.eks. i dit sommerhus, i din campingvogn eller i din bolig – også fra de enkelte elinstallationer. En bimåler er sådan set ikke et krav, men det er en god idé at have en, specielt hvis du har et sommerhus eller en bolig som du udlejer – med en bimåler kan du nemlig holde styr på, hvor meget strøm en given installation bruger, når og hvornår.

Hvad er en elmåler?

En elmåler, måler mængden af elektrisk energi der forbruges af en forbruger, en virksomhed, eller en elektrisk drevet enhed. Typisk er der kun en elmåler placeret i en bolig, tæt på eltavlen og det er elnetselskabet som ejer din elmåler, derfor koster elmåleren ikke noget både servicen og vedligeholdelse bliver betalt af elnetselskabet.

Hvorfor skal du have separat el-måling med hjælp af en bimåler ved udlejning i privat regi?

Hvilke er måder kan man måle el på, hvad koster det og hvad er fordelene ved en bimåler.

Separat el-måling med bimåler eller en ekstra elmåler er godt for både pengepung og miljø. Hvad du selv betaler for, har du en tendens til at håndtere lidt mere sparsomt. Ved separat måling af el når du udlejer f.eks. et sommerhus, så sparer du ikke kun penge, du yder også et miljømæssigt bidrag, et minimalt elforbrug sparer på jordens resurser! Og så vil selvfølgelig ingen betale ekstra for nogen andens overforbrug af el, ikke?

Hvad koster en bimåler?

Prisen på bimålere koster alt fra 800 kroner og op til omkring 5000 kroner, alt efter hvordan den skal være og installeres. Bimålere installeres til at holde styr på elregningen, men den kan også bruges til at holde styr på, hvad elregningen er, hvilket er en perfekt investering, hvis man udlejer sin bolig, sommerhus eller lejlighed. De penge du bruger vil du hurtigt komme til at spare.

Hvordan skaffer jeg mig en bimåler?

Du man f.eks. rådføre dig med en lokal autoriseret elektriker, hvis du holder til i Herlev kommune, så kan du f.eks. kontakte denne elektriker Herlev og høre om hvilken løsning som passer bedst, i dit tilfælde. Der findes mange forskellige bimålere at købe og nogle af dem er lige til at montere og nogle kræver autorisation, for lovlig montering. Tag aldrig nogen risici med el, der er en grund til at mange el-installationer kræver autorisation.

Hvis du ønsker lidt mere viden omkring hvad der findes for bilmåler på markedet så er der mange forskellige webshops online, hvor du kan lære mere om de forskellige modeller der findes. Så at søge efter ”bimåler” på Google er også en god start.