Byg en ny garage – Sådan gør du

2463

Måske synes du, at tanken om at bygge en garage er uoverskuelig, men det behøver det ikke at være. Langt de fleste med hænderne bare skruet lidt rigtigt på og en smule fingerfærdighed kan bygge sin egen garage i dag, takket være de byggesæt man kan købe. Det gør det meget mere trygt at give sig i kast med projektet, da sættet indeholder alle de dele du skal bruge – på nær værktøjet.

Vælg den nemmeste løsning

byg garageSå vil du gerne selv prøve kræfter med en ny garage i træ, kan du vælge en af de byggesæt, der er på markedet. Det betyder, at der er fagmænd, der allerede har taget stilling til selve konstruktionen, materialevalget og meget andet,hvilket gør det let for dig at gå i gang med byggeprojektet. Naturligvis kan du også kaste dig ud i at bygge en trægarage helt fra bunden, men er du ikke en erfaren gør-det-selv entusiast, er det meget sværere at gå til og sværere at få et godt resultat.

Overvej hvilken garage der passer til huset

Når du skal vælge den garage du gerne vil bygge, skal du naturligvis overveje en del faktorer. Hvor meget plads har du? Jo mere plads jo større garage er det muligt at bygge. Vil du have et skur i forlængelse af garagen? Hvis ja, hvor stort et skur har du så brug for? Det er de praktiske ting, men du skal også kigge på hvilken type garage, der overhovedet passer til dit hus. Hvis dit hus er et træhus, så er det en god ide at vælge en garage, der passer så godt som muligt ind i husets byggestil og derpå male garagen i samme farve som huset. Har du et murstenshus, skal du vurdere hvilken garage, der passer bedst til husets stil og dernæst male træet i en farve, der står godt til huset.

 

Det behøver ikke tage lang tid

Det behøver ikke tage lang tid at opføre din nye garage. Selvfølgelig kommer det an på størrelsen af garagen, og om der skal være et indbygget skur. Men er det en enkel konstruktion, vil det i udgangspunktet tage 3-4 dage. Er det dit første gør det selv projekt, skal du nok sætte et par dage mere af.

Det er altid sværere første gang, hvor man lige skal sætte sig ind i brugen af værktøjet med videre. Kan du få hjælp fra en mere erfaren gør det selv person, kan du skære noget af ”Læretiden” væk. Er det en stor dobbeltgarage med et stort integreret redskabsskur, er det naturligvis et meget større projekt, der tager mere tid. Så skal du nok sætte 14 dage til tre uger af. Husk at det er vigtigt at være omhyggelig med byggeprojektet. Både så det kan holde i mange år, og så det ikke udgør en fare, fordi det er ustabilt.

Husk byggetilladelse og regler om grundens byggeprocent

Du skal naturligvis altid starte med at søge kommunen om byggetilladelse, når du vil opføre en garage. Ofte kan du nøjes med at melde byggeriet til din kommune, før du kan starte. Men ønsker du at være på den helt sikre side, må du lige have tålmodighed et par uger og vente på, om der skulle komme nogle indvendinger fra kommunen.

Bygger du over 50 m2, kræves der dog en byggetilladelse, inden byggeriet sættes i gang. Du skal også kigge på, hvor mange skure, annekser, hytter med videre, der er på din grund. Hvis deres samlede antal m2 overstiger 35 m2 af grunden, skal det regnes ind i grundens bebyggelsesprocent og kan resultere i, at du må søge byggetilladelse og eventuelt en dispensation for at kunne bygge din garage. Integreres garagen som en del af boligen, skal du ligeledes søge om en byggetilladelse.