Boligfotograf

3860

BoligfotografDet kan godt betale sig at få taget billeder af en professionel boligfotograf, når man skal sælge sin bolig på internettet. Gode billeder er i høj grad det, der fanger interesserede købere på jagt efter en bolig. Professionelle billeder får boligen til at fremstå fra sin bedste side. Det gælder både de billeder, der tages indendørs og dem, der tages udendørs. Fotografen kan ved hjælp af sin viden, sin erfaring og sit udstyr opnå et langt bedre resultat, end man selv kan – selv hvis man har et godt kamera til rådighed.

Undgå amatørfotos – vælg de professionelle

Når man som køber sidder og kigger efter en bolig, er det let at springe hen over de boliger med kedelige billeder. Er billederne af boligen amatørfotos, der gør rummene mindre, mørkere og forvrænger proportionerne, virker boligen ikke attraktiv. Man drages af flotte billeder – haver taget i godt vejr, rum der fremstår store og lyse. Derfor er det vigtigt at ofre det forholdsvis beskedne beløb på at få besøg af en professionel boligfotograf.

Spørg fotografen til råds

Der er flere forskellige måder at fremstille sin bolig på nettet. Hos de fleste boligfotografer kan man vælge de forskellige billedtyper til og fra. Fotografen kan rådgive om, hvilke typer af billeder, der vil få din bolig til at fremstå bedst.

Billedtyper:

HDR Billeder (High Dynamic Range)
Denne type af billeder bliver til gennem en speciel fotograferingsteknik. Teknikken går ud på at, der bliver taget ikke bare et, men tre billeder, som redigeres sammen i et særligt billedbehandlingsprogram. Det ene billede, som bliver resultatet, er utrolig skarpt og flot, da man ser mange farvenuancer og mange detaljer. Det giver ganske enkelt nogle billeder, der får en bolig og dens omgivelser til at tage sig rigtig godt ud.

Mastefoto
Har man en bolig som ligger i en smuk have eller har en flot anlagt terrasse, som man rigtig kan få et indtryk af set fra oven, kan man få taget et eller flere maste- eller stangfotos. Masten kan normalt være op til 7 meter høj.

Luftfoto eller film fra luften
Har man en bolig, der er beliggende i et meget attraktivt og flot område, måske med en eller flere seværdigheder eller lignende i nærheden, kan man få taget en film eller fotografier fra luften ved hjælp af droner. Derved kan man som køber få et godt indtryk af omgivelserne.

Livsstilsbilleder
Når boligfotografen tager billeder, vil han eller hun også have øje for de særlige karakteristika, der er ved en bolig. Det kan dreje sig om et smukt paketgulv, en flot stuk, et skønt vinduesparti, en fransk altan, en særlig køkkenbordplade eller de oprindelige dørgreb og så videre. Den type billeder kaldes livsstilsbilleder og giver køber et godt indtryk af en boligs fortrin og charmerende detaljer.

HD boligvideo
For at opnå en visuelt dynamisk og meget fængende præsentation af en bolig, kan man få lavet en HD boligvideo. Det er det tætteste man som køber kommer på selv at gå rundt i rummene uden rent faktisk at være der. Videoen bliver ved hjælp af speak, musik og grafik en totaloplevelse for den potentielle køber.

3D / Virtuel gåtur
Hold åbent hus alle døgnets 24 timer – og sælg din bolig hurtigere. Med en virtuel gåtur i din bolig kan du spare en del fremvisninger og åbne huse. Giv interesserede købere en mulighed for at tage en tur i din bolig før de rent faktisk ser den.

Sæsonopdatering

Nogle boligfotografer tilbyder at tage flere udendørsbilleder – sæsonbilleder – der kan skiftes ud efter årstiden. Det får præsentationen af boligen til altid at virke opdateret.

Plantegning af boligen

Der findes boligfotografer, der i tillæg til fotos også tilbyder at udarbejde en plantegning af boligen. Det vil sige, at de måler rummene præcist op, indtegner fast inventar såsom badefaciliteter og køkkenskabe. Udover at levere en plantegning kan det også lade sig gøre at få tegningen ”rejst op”, så den bliver i 3D. Både plantegning og 3D tegning giver køber rigtig gode muligheder for at se de indretningsmæssige muligheder boligen rummer.

Inden besøget af fotografen

Før boligfotografen kommer på besøg er det vigtigt, at der er pænt i alle rum. Det anbefales at:

  • Der er gjort rent over alt
  • Alle senge er redt
  • Alle borde er ryddet
  • Børnenes legetøj er sat på plads
  • Persienner og gardiner hænger pænt
  • Badeværelset er ryddet op
  • Alt lys er tændt
  • Der er tændt levende lys om muligt